Güncel Gelişmeler         Taslak staj raporunun İngilizce versiyonu eklendi!                         Taslak staj raporunun İngilizce versiyonu eklendi!                         Taslak staj raporunun İngilizce versiyonu eklendi!        

Nobel Ödülü alan ekonomist Prof. Robert Fogel'in öğrencisi Prof. John Komlos'un Semineri

by Irmak Akkaya | May 04, 2021
Nobel Ödülü alan ekonomist Prof. Robert Fogel'in öğrencisi Prof. John Komlos'un İTÜ'de Zoom üzerinden yapacağı semineri ile ilgili bilgiler haberin detayındadır.

Nobel Ödülü alan ekonomist Prof. Robert Fogel'in öğrencisi Prof. John Komlos'un İTÜ'de Zoom üzerinden yapacağı semineri ile ilgili bilgiler:

Etkinlik Adı: İTÜ Matematik Mühendisliği Bölüm Semineri
Konuşma Başlığı: Ekonomi Biliminde Gizli Irkçılık Konusu (Covert Racism in Economics)
Konuşmacı: Prof. Dr. John Komlos, University of Munich
Tarih: 4 Mayıs 2021 Salı
Konuşma Saati: 17:00-18:00
Yer: Zoom
https://itu-edu-tr.zoom.us/j/97970906984?pwd=MkxVWVBCQXlIMDhjYzFNV2QyZHdBZz09
Meeting ID: 979 7090 6984
Passcode: 047442
Düzenleyen Birim: Matematik Mühendisliği Bölümü
İletişim Kişisi: Prof.Dr. Ahmet Duran aduran@itu.edu.tr

https://eskiweb.matmuh.itu.edu.tr/docs/librariesprovider105/seminerler/prof-john_komlos.pdf
https://eskiweb.matmuh.itu.edu.tr/haberler/2021/04/29/seminer-duyurusu-6
https://eskiweb.matmuh.itu.edu.tr/

İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü

feb-anasayfa

Matematik Mühendisliği Lisans Programımız; matematik ve mühendislik bilimlerindeki geleneksel uygulama alanlarına ek olarak, günümüz teknolojisinde ortaya çıkan gerçek ve karmaşık problemlere çözümler üretebilen, teknolojik çağın gerektirdiği donanımlara sahip ve bu donanımı karşılaşılan problemlerin çözümünde uygulayabilen mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Mezunlarımız, güçlü bir matematik ve mühendislik altyapısı ile donanmış, çağımızdaki hızlı değişime ayak uydurabilen, sahip olduğu matematik, mühendislik, kodlama, tasarım analiz gibi bilgiler ile yapay zeka, finans-bankacılık, veri bilimi, tıp, bio-medikal gibi günümüzün önemli teknolojik alanlarında çalışabilecek şekilde yetiştirilmiş mühendislerdir.

Matematik Mühendisliği bölümünü bitiren gençlerimiz; özellikle yazılım geliştirme odaklı firmaların yanı sıra matematiksel modelleme, veri analizi, yazılım ve benzeri teknolojilerden faydalanan otomasyon sistemlerine gereksinim duyan ulusal veya uluslararası  firmalarda iş olanağı bulabilmektedirler.

Üniversite adaylarımız için, matematik mühendisliği nedir ne iş yapar gibi soruların cevapları web sayfamızın ADAYLAR başlığında kapsamlı olarak verilmiştir.

Ayrıca detaylı bölüm tanıtım sunumu için tıklayınız.