Bölüm Hakkında

Matematik Mühendisliği Lisans Programımız; matematik ve mühendislik bilimlerindeki geleneksel uygulama alanlarına ek olarak, günümüz teknolojisinde ortaya çıkan gerçek ve karmaşık problemlere çözümler üretebilen, teknolojik çağın gerektirdiği donanımlara sahip ve bu donanımı karşılaşılan problemlerin çözümünde uygulayabilen mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Mezunlarımız, güçlü bir matematik ve mühendislik altyapısı ile donanmış, çağımızdaki hızlı değişime ayak uydurabilen, sahip olduğu matematik, mühendislik, kodlama, tasarım analiz gibi bilgiler ile yapay zeka, finans-bankacılık, veri bilimi, tıp, bio-medikal gibi günümüzün önemli teknolojik alanlarında çalışabilecek şekilde yetiştirilmiş mühendislerdir.

Matematik Mühendisliği bölümünü bitiren gençlerimiz; özellikle yazılım geliştirme odaklı firmaların yanı sıra matematiksel modelleme, veri analizi, yazılım ve benzeri teknolojilerden faydalanan otomasyon sistemlerine gereksinim duyan ulusal veya uluslararası  firmalarda iş olanağı bulabilmektedirler.

Üniversite adaylarımız için, matematik mühendisliği nedir ne iş yapar gibi soruların cevapları web sayfamızın ADAYLAR başlığında kapsamlı olarak verilmiştir.

Ayrıca detaylı bölüm tanıtım sunumu için tıklayınız.


Bölüm Tarihçesi    

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, 1971 yılında Temel Bilimler Fakültesi adıyla kurulmuş, 1982 yılında şimdiki adını almıştır. Fen-Edebiyat Fakültesi, Ayazağa Yerleşkesi'nin en eski fakültesidir. Fakültenin ilk kurulan bölümü, 1973-1974 akademik yılından itibaren öğrenci almaya başlayan ve Matematik Mühendisliği lisans programından ilk mezunlarını 1977 yılında veren Matematik Bölümü'dür.


Özgörev ve Özgörüş    

Özgörev

  • Uluslararası düzeyde bilimsel araştırma yapmak ve bilimsel araştırma yapabilecek bireyleri yetiştirmeye yönelik lisans ve lisansüstü eğitim vermek

  • Matematiksel analiz yapabilme gücüne ve mühendislik formasyonuna sahip, matematiksel modelleme yapabilen, güncel bilişim teknolojilerini bu amaçlar doğrultusunda kullanabilen mezunlar vermek

  • Mühendislik bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğretimine katkıda bulunmak

Özgörüş

  • Teorik ve uygulamalı matematik alanında uluslararası ölçekte önder bir araştırma ve öğretim merkezi olmak